Din tid er etter foran Justervesenets klokke (JV-UTC)

Søk

close search
Justervesenet - logo

Justervesenet gratulerer årets Nysgjerrigper!

Foto i saken: Kate Alice Furøy, Forskningsrådet.

Hva mener man med skritt som lengdemål?
Dette undret 6. klasse ved Haus skole på, og laget en grundig forskningsrapport som førte klassen helt til topps i årets Nysgjerrigper-konkurranse, samt innom Justervesenet. Konkurransen er for alle barneskoler i landet, og er i regi av Norges Forskningsråd.

Hele 3000 elever var med i årets konkurranse, og det var en stolt klasse som kunne motta Forskningsrådets pris. I rapporten var blant andre Justervesenet rådført, og klassen tok turen dit i forbindelse med prismottagelsen.

6.-klassingene kom fram til at en skrittlengde er distansen mellom en hæl og der neste hæl treffer gulvet, og at den avhenger av høyden til en person. De fant også ut at de i gjennomsnitt gikk ca. 10 000 skritt i uka.
Elevene viste god metode i rapporten, hvor de forsket på seg selv, intervjuet fagfolk innenfor måling, lagde undersøkelser ved å innhente statistikk fra 88 personer, samt brukte internett for research.

Hva rapporten konkluderer med
Hvis du går rolig så er skrittlengda omtrent 0,415 av høyden din (menn), eller 0,413 av høyden din (kvinne). Hvis du er 11 år så er skrittlengda di omtrent 0,46 av høyden din (begge kjønn).

Og for de som lurer: Gjennomsnittlig skrittlengde brukt som standardmål er rundt 76 cm for menn og 67 cm for kvinner.

Les mer på nysgjerripers nettside. Her kan du også laste ned rapporten.

Sist endret 16. juni 2015
Arkiv