Din tid er etter foran Justervesenets klokke (JV-UTC)

Søk

close search
Justervesenet - logo

1001 gram er norges Oscarkandidat!

Bent Hamers spillefilm 1001 gram er valgt ut som årets norske Oscarkandidat. Justervesenet gratulerer Bent Hamer og Bulbul film med kandidaturet!

Omtale fra Norsk Filmdistribusjon:
Marie (spilt av Ane Dahl Torp) er en betrodd ansatt på det norske Justervesenet, en nasjonal organisasjon med ansvar for at absolutt alt som kan måles eller telles er korrekt. Maries jobb er å reise rundt i Norge og inspisere postvekter, bensinpumper og andre måleinnretninger for sertifisering av Justervesenet. Intet må overlates til tilfeldighetene.

Likevel er det nettopp livets uransakelige veier som fører til at den pliktoppfyllende og selvfornektende Marie blir den som må ta med den norske kiloen til Paris når den skal kontrollveies mot den franske originalen. At den internasjonale kiloen, alle kiloers mor, befinner seg i Paris, den kalde vitenskapen og de store følelsenes by, får de aller største konsekvenser for Marie, som gjør sitt beste for å stenge alt av følelser ute. Men det er hennes egne mål for skuffelse, sorg, og ikke minst kjærlighet, som til slutt ender opp på vektskålen.

Våre referanser for vekt og mål begynte med kroppsdeler- som fot, favn og tomme – og har nå endt opp med kvantemekanikk og avansert kunnskap om atomer. Til slutt er Marie nødt til å innse at det også handler om vekten av hennes eget liv og hvilken målestokk hun vil velge å leve etter.

Lenke til filmklipp her: http://vimeo.com/104992178

Sist endret 15. mai 2019
Arkiv